فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:18
فهرست مطالب:
عناوین صفحات
چکیده 2
کلید واژه ها: 2
مقدمه 3
بیان مسئله 3
تعریف عملیاتی اجزاء مسئله 4
هدف وفایده پژوهش 5
پرسشهای اساسی 6
روشها وفنون 6
پیشینه پژوهش 7
پیشینه در داخل 7
پیشینه در خارج 8
یافته های پژوهش 8
بررسی وضعیت استخدامی 13
نتیجه گیری 16
پیشنهادات 17
مآخذ 18
چکیده
بررسی وضعیت کتابخانه های عمومی بعنوان یکی از ارگانهای فرهنگی کشور، به منظور ارتقاء سطح فرهنگی جامعه،امری ضروری بنظر می رسد .در این تحقیق سعی شده است که وضعیت نیروی انسانی کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه که تحت پوشش هیات امنای کتابخانه های عمومی کشور اداره می شوند ،از لحاظ وضعیت تحصیلی نیروهای شاغل ، وضعیت استخدامی ، ارتباط مدرک تحصیلی با حرفه و پست نیروها، کیفیت و کمیت نیروهای شاغل از جنبه مدیریت استخدامی در این هشت کتابخانه در سال1385 سال مورد بررسی قرار گیرد. با بررسی هشت کتابخانه عمومی واقع در شهر کرمانشاه با روش پیمایشی و از طریق مصاحبه تلفنی و حضوری با نیروی انسانی شاغل در این کتابخانه ها به گردآوری اطلاعات مورد نظر پرداخته وبه این نتایج دست یافته ایم:که بیش از پنجاه درصد کتابداران دارای تحصیلات دیپلم می باشند، بیش از چهل در صد نیروهای شاغل رسمی هستند، بیش از پنجاه درصد مسئولین کتابخانه ها فاقد تحصیلات دانشگاهی در رشته کتابداری و اطلاع رسانی می باشند،بیش از پنجاه درصد نیروی انسانی با تحصیلات دانشگاهی، در مقطع تحصیلی فوق دیپلم می باشند و توزیع نیروی انسانی در کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه ، از لحاظ تعداد و سطح تحصیلات با توجه به درجه کتابخانه نامتناسب و نامتوازن می باشد.
کلید واژه ها:
نیروی انسانی – کتایخانه های عمومی - مدیریت
مقدمه
کتابخانه های عمومی یکی از نهادهای فرهنگی جامعه هستند که نقش مهمی را در ایجاد عادت به مطالعه وفرهنگ کتابخوانی ایفا می کنند وبا توجه به اینکه طیف وسیعی از مراجعان را در بر می گیرند ارتباط گسترده تری را باجامعه برقرار کرده وسهم عمده ای را در ارتقاء فرهنگ ، آگاهی جامعه و پیشرفت روز افزون جوامع بر عهده خواهند داشت. توجه به کتابخانه های عمومی و وجوه مدیریتی آنها ،سهم قابل توجهی در ارتقاء این کتابخانه ها خواهد داشت
یکی از عناصر اصلی کتابخانه های عمومی را نیروی انسانی شاغل در آن تشکیل می دهد، نیروی انسانی ویا کتابداران ، رابطان منابع و مراجعان کتابخانه ها هستند که نقش کلیدی خدمات رسانی واطلاع رسانی را ایفا می کنند و ویژگیها وشاخصهای یک کتابدار است که فرد را بعنوان کتابدارشاخص می سازد، بنابراین بررسی کتابداران از جنبه های مختلف و توجه به ویژگیهای کتابداران شاغل در کتابخانه های عمومی به بهبود وضعیت اطلاع رسانی و خدمات دهی کتابخانه های عمومی کمک بزرگی می کند در این تحقیق سعی بر اینست که نیروی انسانی کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه با دیدگاه مدیریتی مورد بررسی قرار گیرند.
بیان مسئله
بدیهی است که توجه یک جامعه به وضعیت کتابخانه های عمومی ، د لیلی بر روند رشد علمی و فرهنگی آن جامعه می باشد. بنابراین با توجه به اهمیت این امر، دراین تحقیق به بررسی وضعیت یکی از عوامل موثر در ارتقاء کتابخانه های عمومی می پردازیم. به نظر می رسد با توجه به وضعیت کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه ، بررسی وضعیت نیروی انسانی آنها کمک بزرگی به این کتابخانه ها می نماید. بطور کلی استان کرمانشاه دارای49 کتابخانه عمومی، مشتمل بر کتابخانه های شهری ،روستایی و کتابخانه های سیار می باشد، که8 عدد از این کتابخانه های شهری واقع در شهر کرمانشاه هستند و حدود 46 نفر در کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه مشغول بکار می باشند. این چهل و شش نفر شامل کتابداران ، مسئولین و نیروی خدماتی این کتابخانه هاست. بنظر می رسد به علت نقش حیاتی کتابداران در کتابخانه ها، بررسی وضعیت آنها از جنبه هایی مانند؛ سطح تحصیلات، رشته تحصیلی ، ارتباط رشته تحصیلی با پست سازمانی ، توزیع متناسب نیروی انسانی در کتابخانه ها، وضعیت استخدامی شامل پیمانی ، قراردادی و رسمی ، لازم وضروری می باشد چرا که در نهایت با بهره گیری از نتایج این پژوهش می توانیم اهمیت بیشتری برای استخدام و گزینش کتابداران کتابخانه های عمومی قائل شویم ، ودر گزینش کتابداران کتابخانه های عمومی به عنوان عوامل اصلی که در ارتقاء این نوع کتابخانه ها نقشی حیاتی دارند توجه و دقت بیشتری نماییم . و به عبارت دیگر در مدیریت استخدامی کتابداران کتابخانه های عمومی تجدید نظر کنیم.
روش تحقیق بررسی وضعیت نیروی انسانی کتابخانه های عمومی شهر کرمانشاه در سال 1385با رویکرد مدیریتی