چکیده
در دنیای امروز ارزش انرژی و خصوصا مشکل تولید انرژی برای بشر روبه افزایش می باشد به طوری که در ایران، سال 1388، سال اصلاح الگوی مصرف نام گذاری شده است. تلفات انرژی الکتریکی که موجب از دست رفتن این دستمایه ارزشمند است توجه بسیاری از صاحب نظران و محققان را به خود جلب کرده است. در این پروژه عوامل مختلف تلفات در شبکه های توزیع که بیشترین سهم از تلفات انرژی الکتریکی را دارند مورد توجه و بررسی قرار گرفته است و یک شبکه نمونه از شبکه توزیع استان هرمزگان مورد مطالعه قرار گرفته است.
تلفات شبکه های توزیع به دو بخش 400 ولت و 20 کیلوولت تقسیم گردیده است. در شبکه فشار متوسط اکثر تلفات مربوط به ترانسفورماتورها می باشد به طوری که حدود 85% تلفات، بخش فشار متوسط را به خود اختصاص می دهد بنابراین در این پروژه تاثیر عوامل مختلف بر افزایش و کاهش تلفات ترانسفورماتورها و نیز بهینه سازی ظرفیت و قیمت آنها، همچنین در مورد عوامل موثر بر تغییرات تلفات بارداری و بی باری ترانسفورماتورها به طور کامل توضیح داده شده است.
اثر نامتعادلی بار و خازن گذاری در این تلفات بررسی شده و پیشنهاداتی برای هر بخش ارائه شده است. برای کاهش بیشتر تلفات باید طول فیدر را کاهش داد یا به عبارت دیگر شعاع تغذیه را کاهش داد البته لازم به ذکر است که فقط طول فیزیکی فیدر در این امر مهم نیست بلکه تعداد مشترکین و یا به عبارت دیگر چگالی بار روی فیدر مهم می باشد که به طور مشروح بدان پرداخته شده است.
و در نهایت به یک رابطه ابداعی و جدید برای محاسبه درصد تلفات شبکه در قسمت نتیجه گیری اشاره شده که حاصل تجربیات و مقایسات انجام گرفته براساس شبیه سازی ها می باشد که با درصد خطای ناچیزی درصد تلفات شبکه را می توان با استفاده از آن به طور سریع تخمین زد.
مقدمه
شبکه قدرت شامل سه بخش تولید، انتقال و توزیع نیرو است. انرژی الکتریکی پس از تولید در نیروگاه ها و عبور از شبکه های انتقال و توزیع به مصرف کنندگان می رسد در این مسیر مقداری از انرژی به دلایل مختلف تلف می شود. به دلیل هزینه های اقتصادی، اینکه موضوع تلفات به عنوان بحثی به روز در جامعه مهندسی برق مطرح می باشد.
بنابراین ضرورت پرداخت به بحث تلفات در جامعه مهندسی برق یک ضرورت انکارناپذیر و آشکار به شمار می رود با توجه به معتبرترین آمار در دسترس از میزان تلفات 23.3% کل سطوح سیستم برق اعم از تولید، انتقال و توزیع، توزیع 55 درصد از این مقدار یعنی 12.9% از تلفات را به خود اختصاص می دهد و این در حالی است که در ایران طبق گزارشات وزارت نیرو سهم بخش توزیع از کل تلفات 73% می باشد، و این واقعیت اهمیت بررسی و ارائه راهکارهای کاهش تلفات در سیستم های قدرت بلاخش بخش توزیع را آشکار می سازد.
تلفات در یک تقسیم بندی به دو دسته تلفات فنی و غیرفنی قابل تقسیم می باشد. تلفات فنی مربوط به ساختار شبکه بوده و در هر صورت وجود دارد، تنها می توان با یک سری اقدامات بهره برداری مقدار آن را کاهش داد مانند تلفات اهمی، تلفات بارداری و بی باری ترانسفورماتورهای شبکه توزیع، تلفات کرونا و تلفات مربوط به فرسودگی و خوردگی شبکه، ولی تلفات غیرفنی آن دسته از تلفات می باشد که مربوط به مسائل فرهنگی و غیرفنی می باشد، مانند سرقت برق و دستکاری کنتور که می توان با اقدامات صحیح از این تلفات جلوگیری کرد. در ادامه ابتدا به بررسی انواع روش های اندازه گیری تلفات و روش های کاهش تلفات پرداخته می شود. سپس تلفات در اجزاء شبکه توزیع بلاخص ترانسفورماتورها و در نهایت تلفات شبکه توزیع نمونه استان هرمزگان مورد بررسی قرار می گیرد.
تعداد صفحه : 199
تعیین مولفه های تلفات در شبکه های توزیع