فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:57
فهرست مطالب:
عنوان صفحه
فصل اول : تاریخچه و اهداف 6
مقدمه 7
تاریخچه حسابداری 9
سرمایه داری تجاری و رسانس 11
فعالیت شرکت نفت 14
تاریخچه 14
وضعیت موجود 16
تغییرات ساختاری 16
حوزه عملیات 17
اهداف 18
فعالیت ها 18
فصل دوم : اداره بودجه سرمایه ای و جاری 19
نحوه عملکرد واد بودجه سرمایه ای 20
نحوه تعیین بودجه سرمایه ای 21
انواع پرداخت های بودجه سرمایه ای 22
نحوه عملکرد بخش بودجه جاری 23
پیش بینی بودجه 23
کنترل 24
فصل سوم : حسابداری پرداختهای جاری 26
حسابداری پرداختهای جاری 27
تنخواه گردان 32
عملیات مالی حسابداری 33
گردش تنخواه گردان 33
واحد خرید پرداختهای متفرقه جاری 35
حسابهای دفتر کل 36
حساب کنترل سیستم پیمانکاران شاغل 36
فصل چهارم : تنخواه گردان و تنخواه یکبار 37
مقدمه 38
تعریف تنخواه 38
وظایف و مسئولیت ها 38
مانده موجودی نقدی تنخواه گردان 39
مجوز ایجاد و مبلغ مورد احتیاج گیرنده تنخواه 40
نحوه نگهداری و کنترل وجوه تنخواه گردان 41
عملیات مالی حسابداری 41
گردش تنخواه گردان 41
پیشنهاد افزایش و کاهش و یا حذف تنخواه 42
سایر عملیات 43
سرجمع کل گردش تنخواه گردان 43
تنخواه گردان 43
تنخواه یکبار 44
تنخواه نوروزی 45
وظایف کلی حسابداریها در مورد تنخواه 46
تهیه سند روزنامه اصلاحات حسابهای کل مربوطه 46
چارت سازمانی 47
جمع بندی 48
فصل اول :
تاریخچه و اهداف
مقدمه:
زمان که تندری بی گاه آسمان را شکافت و شعله مقدس آتش را به دامن جنگل رها کرد از آن زمان که میان حقیقت و افسانه بشر نخستین از سر اتفاق دو سنگ چخماقرا برهم زدود ( آتش ) را کشف رد به حیرت این جهان پی برد و حیرت این جهان که همان واژه و بازتاب معنای انرژی باشد پا به پای آدمیرشد کرد از آتش برای گرمای فصول یخبندان وهیه ابزار کار و نرم ورزم سود جست از داس و دشنه تا فلاخن و خزنگ از فلاخن و خرنگ تا توپخانه و هزاران ابزار انسان شو انسان پرور همواره این انرژی مقدس سیر تدافعی یا تهاجی آدمی بوده است که از راههای گوناگون به آن نقطه اشتغال می رسیده است .
روزگاری دراز هیزم منبع آتش و انرژی بود و سپس (نفت ) این میراث راز آلود زمین به عنوان جانشینی فراگیر سهل موثر پا به عرضه حیات آدمی نهاد نخستین بار کلمه (نفت ) در کتاب مقدس و تورات دیده شده است که این نشان از قدمت و دیرینه سالی این ماده شگفت می دهد.
نفت عنصری زمینی بود که سرانجام انسان توسط آن توانست به آسمان برود و فراسوی کیهان را کشف کند نفت میراث رازآلود زمین در آتشی گاه انسان با تمدن و تکامل و کشف افقهای تازه تر نقشی داشته است. چندان که امروزه قادر به تعیین سرنوشت ملل و دول گونان است. توسعه صنعت و سپس ملحق شدن پتروشیمی و دیگر انشعابات و مشتقات دارد که این چراغ البته چندین و چند دهه متمادی است که به نوعی خانه میهن ما را نیز روشن به این چراغ وابسته شده است تا جائی که می رفت جامعه ما به جامعه ئی کاملا مصرفی در قبال درآمد نفت مبدل شود که خوشبختانه تحول اجتماعی و انقلابی این خاصیت مضر را کمتر نگهداری کرده و جهت حفظ حیات جامعه تا حدودی مسئله نفت از متن به حاشیه راند.
در این گزارش مراحل سه گانه اصلی اسناد از کنترل تا پرداخت که شامل صدور چک می باشد مورد بررسی قرار می گیرد.
شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب یکی از شرکتهای تابعه وزارت نفت می باشد مرکز این شرکت در اهواز است شرکت مزکور مجموعه یه هم پیوسته می باشد بنا به ضرورت با کارشناسی و مطالعه دقیق ایجاد گردیده است .
یکی از مهمترین عضو این مجموعه مدیریت امور مالی است که در راس آن مدیریت اداری مانند حسابداری حقوق و دستمزد حسابداری کنترل اموال ، حسابداری کنترل اسناد ، حسابداری پرداختی های جاری ، اداری سندرسی و ... وجود دارد هر یک از ادارات زکر شده تعدادی کارمند روی پست های سازمانی انجام می نماید . در این گزارش مختصری از وضایف ادارات مختلف زیر مجموعه ادارات مورد رسیدگی شامل :
1_ اداره بودجه
2_ اداره حسابداری های پرداختی های جاری
3_ اداره تنخواه گردان و تنخواه یکبار
تاریخچه حسابداری :
حسابداری در جهان نزدیک به 6000 سال قدمت دارد و تاریخ نخستین مدارک کشف شده حسابداری به 3600 سال قبل از میلاد بر می گردد . پیشینه حسابداری در ایران نیز نیز به نخستین تمدنهایی بر می گردد که در این سرزمین پا گرفت و مدارک حسابداری بدست آمده با 25 قرن قدمت گواه بر پیشرفت این دانش در ایران باستان است . در طول تاریخ روش های حسابداری متنوع و متعددی برای اداره ی امور حکومتی و انجام دادن فعالیت های اقتصادی ابداع شد که در پاسخ به سوال های زمان سیر تحولی و تکاملی داشته است .
حسابداری سیاق که احتمالا در دوران سلجوقیان تکامل یافته روشی است که بر اساس آن حساب جمع و خرج هر ولایت در دفتر مربوط به آن ولایت ثبت و در عین حال یک مرکز اصلی در مرکز نگهداری می شده است که خلاصه جمع و خرج هر ولایت بطور جداگانه در صفحات مربوط در آن به خط سیاق نوشته می شده است . این روش در دوران قاجاریه تکمیل شد و کتب خمسه ( دفاتر پنج گانه ) برای گروه های مخارج نیز نگهداری می شده است .
با این حال حسابداری نوین ( دوطرفه ) همانند بسیاری از دانش های کاربردی دیگر به همراه ورود فراورده های صنعتی و رسوخ موئسسات و شرکتهای خارجی به ایران راه یافت . و در جریان تحولات اقتصادی – اجتماعی صد سال گذشته با پیدایش سازمانهای جدید دولتی و خصوصی و دگرگونی شیوه های تولید و توزیع بسیار پیشرفت کرد.
نخستین مدرک کشف شده حسابداری در جهان لوحه های سفالین از تمدن سومر در بابل است و قدمت آن به 3600 سال قبل از میلاد میرسد و از پرداخت دستمزد تعدادی کارگر حمایت دارد.
مدارک و شواهد بدست آمده از تمدن باستانی مصر ( 525- 5000 ق.م ) حکایت از آن دارد که در اجرای طرحهای ساختمانی این تمدن نوعی کنترل حسابداری برقرار بوده که بهرگیری از نیروی کار هزاران هزار نفر را در امر ایجاد بنا و حمل و نقل مصالح ساختمانی در تشیلاتی منظم میر می کرده است از تمدن مصر در دورانی که یونانیان و رومیان بر آن تسلط داشتند نیز مجموعه های متعددی از حسابهای نوشته شده بر پاپیروس باقی مانده است.
شواهد و مدارک به دست آمده از یونان باستان نیز حکایت از استقرار کنترل های حسابداری دارد از جمله حساب معبد پارتنون در لوحه های مرمرین اکروپلیس حک و بخشی از آن هنوز هم باقی است.
سکه به عنوان واحد پول حدود 700 سال قبل از میلاد در لیدی ابداع گردید و به سرعت در تمدنهای آن زمان رواج یافت در ازان عصر هخامنشی نظام مالی و پولی.
در رم و یونان باستان حسابداری پیشرفته ای وجود دارد و نوعی حساب جمع و خرج تنظیم می شده است یک جمعدار یک مامور دولت و یا شخصی که محافظت پول یا دارایی دیگری به او محول بوده است در مقاطعی از زمان حساب خود را به اربابش پس می داده است برای این کار رو فهرست تفضیلی از دریافتها و پرداختها بر حسب پول وزن یا مقیاس دیگری تهیه می شد که جمع آن دو مساوی بود فهرست پرداخت شامل مبالغ پرداختی کالای فروخته شده و یا به مصرف رسیده در طول یک دوره بعلاوه مانده پول و کالایی بود که نزد جمعدار باقی و باید به ارباب تاد یه میشد این نوع حسابداری تا قرون وسطی ادامه یافت.
همانطور که ملاحظه فرمودید حسابداری باستانی تنها جنبه های محدودی از فعالیتهای مالی را در برمی گرفت و یا سیستم جامعی که کلیه عملیات مالی حکومت را ظبط کند و یا به نگهداری حساب معاملات تجاری بپردازد فاصله بسیاری داشت.
گزارش کارآموزی حسابداری : فعالیتهای شرکت ملی مناطق نفت خیز جنوب