فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

فایلکو

مرجع دانلود فایل ,تحقیق , پروژه , پایان نامه , فایل فلش گوشی

آمار مقدماتی و پیشرفته PPT

اختصاصی از فایلکو آمار مقدماتی و پیشرفته PPT دانلود با لینک مستقیم و پر سرعت .

آمار مقدماتی و پیشرفته PPT


آمار مقدماتی و پیشرفته PPT

 

 

 

 

 

 

 

 

نام محصولپاورپوینت آمار مقدماتی و پیشرفته

فرمت : PPT

تعداد اسلاید : 329

زبان : فارسی

رشته : آمار(به صورت تخصصی) و سایررشته های مربوطه

سال گردآوری : 94

 

 

مقدمه :

آمار چیست؟ 

آمار به عنوان یک موضوع علمی، امروزه شامل مفاهیم و روشهائی است که در تمام پژوهشهایی که مستلزم جمعآوری دادهها به وسیلة یک فرآیند آزمایش و مشاهده و انجام استنباط و نتیجهگیری به وسیلة تجزیه و تحلیل این دادهها هستند، اهمیت بسیار دارند.

آمار هنر و علم جمعآوری، تعبیر و تجزیه و تحلیل دادهها و استخراج تعمیمهای منطقی در مورد پدیدههای تحت بررسی است.

معادل کلمة آمار در زبان انگلیسی Statistics است که از لحاظ تاریخی، از کلمة لاتین status مشتق شده و یکی از معانی کلمة اخیر، دولت است.
در طول چندین دهه، آمار فقط با بیان اطلاعات و مقادیر عددی دربارة اقتصاد، جمعیت شناسی و اوضاع سیاسی حاکم در یک کشور، سر و کار داشت.
حتی امروز، ‌بسیاری از نشریات و گزارشهای دولتی که تودهای از آمار و ارقام را در بردارند و تحت عناوینی از قبیل « آمار تولید مزارع» و «آمار کارگران» منتشر میشوند، معنی اولیة کلمة آمار را در ذهن زنده میکنند.
اکثر افراد معمولی هنوز این تصور غلط را دربارة آمار دارند که آن را منحصر به ستونهای عددی سرگیجهآور و گاهی یک سری شکلهای مبهوتکننده می‌دانند.

بنابراین، یادآوری این نکته ضروری است که نظریه و روشهای جدید آماری، از حد ساختن جدولهای اعداد و نمودارها بسیار فراتر رفتهاند. نمایشهای عددی به صورت جنبهای فرعی از آمار درآمدهاند.
دیدگاههای زیر را درمورد آمار بخوانید.
آیا علم آمار اینگونه است؟

دیدگاه‌هایی در مورد آمار: 

تهیه آمار کاری وقتگیر و زمان بر و اصولاً کسالتآور است.
آمار گورستانی از اعداد و ارقام است که در هر اداره و سازمان نمونهای از آن پیدا میشود.
آمار مجموعهای از روابط و فرمولهای ریاضی پیچیده و گیجکننده است.
آمار فرایندی است که در آن هر ده سال افرادی را به منازل فرستاده و اطلاعات خانوارها مانند تعداد فرزندان، سن افراد خانوار را از آنها کسب میکنند.
 
آمار ابزاری است که بسیاری با توسل به آن افکار عمومی را به نفع خود جلب میکنند.
آمار مفهومی است که برای ثبت و نمایش اطلاعات عددی به کار میرود، مانند تعداد بیکاران، کارمزد حمل کالا به وسیلة کشتی در 15 سال گذشته، جمعیت نواحی جنوب شهر تهران، تعداد افراد تلف شده در اثر شیوع یک بیماری یا مقدار مسافت طی شده در زمان معینی به وسیلة برندة مسابقة‌ دو.
مثال‌هائی از مطالعات آماری: 

مثالهای زیر، نشان‌دهندة‍ مواردی نوعی هستند که در آنها، فرایند کسب آگاهی در بررسی یک پدیده شامل گردآوری و تجزیه و تحلیل داده‌هاست و این خود مستلزم استفاده از روشهای آماری است.

 

پرورش گیاه : 

آزمایش پیوندزدن انواعی از گیاهان که از نظر ژنتیکی متفاوتند، به‌ منظور تولید گیاهان پیوندی پر محصول، مورد علاقة شدید متخصصان کشاورزی است. به‌عنوان یک مثال ساده، فرض کنید که قرار است میزان محصول دو نوع گیاه پیوندی تحت آب و هوا و شرایط اقلیمی مشخص با هم مقایسه شوند. تنها راه کسب اطلاع از میزان باروری این دو نوع گیاه نسبت به‌یکدیگر عبارت است از پروراندن آنها در تعدادی از کرتها، گردآوردن داده‌ها دربارة میزان محصول آنها و سپس تجزیه و تحلیل داده‌‌های مزبور.

تشخیص بیماری‌ها 

برای انجام موفقیت‌آمیز معالجة بسیاری از انواع سرطان با عمل جراحی، تشخیص بموقع بیماری از اهمیت خاصی برخوردار است و از این‌رو لازم است که برای انجام معاینات پزشکی مرتباً به بیمارستان مراجعه شود. چون مراجعة مرتب به بیمارستان و انجام معاینات پزشکی گران و مشکل است، پزشکان در جستجوی نوعی روش تشخیص مؤثر بیماری هستند که خود شخص بتواند آن را انجام دهد. برای ارزیابی قابلیت یک روش جدید تشخیص بیماری برحسب درصد موفقیت آن در تشخیص درست موارد بیماری و اجتناب از تشخیصهای اشتباه، روش موردنظر باید روی افراد زیادی آزمایش شود و نتیجه با معاینات بیمارستانی مقایسه شود.

 

برنامه‌های تربیتی و آموزشی 

برنامه‌ای تربیتی وآموزشی که برای انواع متقاضیان (از قبیل دانشجویان دانشگاه، کارگران کارخانه، گروههای اقلیت، افراد ناقص‌العضو، کودکان عقب‌افتاده) در بسیاری از زمینه‌ها طرح می‌شوند، دائماً مورد بررسی، ارزیابی و اصلاح قرار می‌گیرند تا سودمندی آنها برای جامعه افزایش یابد. برای کسب اطلاع از کارائی برنامه‌های مختلف در مقایسه با یکدیگر، ضرورت دارد که داده‌هائی دربارة موفقیتها یا رشد مهارت افرادی که برنامه در مورد آنها اجرا می‌گردد، گردآوری شود.

تحقیقات اجتماعی‌- اقتصادی: 

در بسیاری از قلمروهای جامعه‌شناسی، اقتصاد، علوم سیاسی. مطالعاتی در زمینه‌های مربوط به رفاه اقتصادی گروه‌های قومی گوناگون. هزینه‌های مصرف‌کنندگان در سطوح مختلف درآمد و نظرات گوناگون در هنگام وضع یک قانون و زمینه‌هایی نظیر اینها انجام می‌گیرد. این مطالعات نوعاً بر مبنای داده‌هایی انجام می‌گیرند که از راه مصاحبه یا تماس با نمونه‌ای از افراد به‌دست می‌آیند، که این نمونه به ‌وسیلة روشهای آماری از کل جامعه‌ای که قلمرو مطالعه را تشکیل می‌دهد، انتخاب می‌شوند. سپس این داده‌ها مورد تجزیه و تحلیل قرار می‌گیرند و تغییراتی از موضوع مورد نظر به عمل می‌آید.

 

بازاریابی: 

با گسترش صنایع مختلف و بحث بازار رقابتی در قرن بیست و یک بسیاری از صنایع به دنبال یافتن روشهائی در شناسائی بازار و خواسته‌های مشتری به طریق علمی گردیده‌اند. نتایج حاصل همواره با استفاده از مطالعات آماری روی مشتریان و یا مراکزی که مشتری با آنها در ارتباط است صورت می‌پذیرد. به‌عنوان مثال یک شرکت تولیدکنندة پودر لباسشوئی پس از تحقیق دربارة میزان فروش فروشگاههای یک منطقه سهم فروش پودر ... را درمی‌یابد. پس از اعمال تبلیغات جدید و به فاصلة زمانی مناسب این‌کار مجددا صورت گرفته و سهم افزایش فروش بررسی می‌گردد. و یا در همین مقوله برای کسب اطلاع از اینکه در تولید مایع ظرفشوئی آیا از لحاظ مصرف‌کنندگان، بوی اسانس لیمو با توت‌فرنگی تفاوتی وجود دارد، از 400 نفر مصاحبه می‌شود که 145 نفربوی اسانس لیمو و بقیه توت‌فرنگی را ترجیح می‌دهند.

 

 کنترل کیفیت: 

پیشرفتهای آماری در بخش صنایع بیشتر مربوط به مسائل کنترل کیفی است. استفاده از مفهوم آزمون فرضهای آماری در بحث کنترل حین تولید محصولات تولیدی، استفاده از روشهای نمونه‌کیری جهت پذیرش برای شناسائی محصول مطابق درخواست با استفاده از یک نمونه از محصول به جای بازرسی صددرصد و استفاده از ابزارهای ساده آماری در کنترل فرآیند آماری (Statistical Process Control ) مانند هیستوگرام، نمودار پراکنش، نمودار میله‌ای و استفاده از بحث طراحی آزمایش‌های مناسب و جمع‌آوری اطلاعات و بسیاری روشهای آماری که به صور مختلف مورد استفاده واقع می‌شوند بخشی از تلاش مسئولین کیفی صنایع را به خود اختصاص داده است.


آمارشناس‌ها چه می‌کنند؟ 

جهان به سوی کمی شدن اطلاعات پیش می رود. در بسیاری از حرفهها و شغلها، تصمیمگیریها به اندازهگیریهای عددی و داده بستگی دارند. داده ها تنها شامل اعداد نیستند، بلکه اعداد خود حامل اطلاعاتی در مورد یک سیستم مشخص هستند و احتیاج دارند که در سیستم مربوطه تفسیر شوند. با توجه به این رشد در استفاده از دادهها، نیاز و تقاضا برای وجود آمارشناسهایی که در زمینههای زیر کارشناس باشند، احساس می شود:

 ارائه و تولید دادههای قابل اعتماد
 تجزیه و تحلیل دادهها به منظور روشن و واضح ساختن معنای آنها
 ارائه استنتاجهای عملی از دادهها


آمارشناسها از تواناییهای کمی، علم آمار و مهارتهای روابط عمومی و برقراری ارتباط برای حل بسیاری از مشکلات و مسایل موجود در جامعه استفاده میکنند. آمارشناسها در تعیین روشهای نمونهگیری و جمعآوری دادهها، نظارت بر اجرای مطالعه، پردازش دادهها و نظر دادن در مورد نتایج مطالعات بدستآمده کمک میکنند.

فعالیت آمارشناسها در زمینه مطالعه و بررسی نمونهای
فعالیت آمارشناسها در مراکز دولتی برخی زمینههای فعالیت برای آماریها در مراکز دولتی
فعالیت آمارشناسها در زمینه پژوهشهای علمی
فعالیت آمارشناسها در زمینه صنعت و تجارت
برخی زمینههای فعالیت برای آماریها در صنعت و تجارت
فعالیت آمارشناس ها در زمینه بهداشت، پزشکی و سلامت

 

مشخصههای شغلی آمارشناسها 

استفاده از دادهها برای حل مشکلات و مسایل

 

استفاده از دانش ریاضی و آمار خود در حل مشکلات اجتماعی، اقتصادی، پزشکی، زیست محیطی، سیاسی و ...

 

کارکردن هم به صورت انفرادی و هم به صورت عضوی از یک گروه
استفاده از علم ارتباطات در برقراری رابطه با متخصصین علوم دیگر و مشورت با آنها و ادامه دادن مستمر فعالیتهای آموزشی


گسترش مرزها و قلمرو آمار و احتمال از طریق آموزش و تحقیق
سواد آماری چیست؟ 

سواد آماری یک توانایی/قابلیت است:

 

توانایی فکر کردن منتقدانه درمورد استدلالها با به کار بردن آمار به عنوان سند یا مدرک
قابلیت خواندن و تفسیر دادهها، قابلیت فهم آنچه که خوانده میشود.
توانایی فهم و تفسیر آمارهایی که هر فرد در زندگی روزمره با آنها سروکار دارد.
توانایی استفاده صحیح از آمار توسط همه افراد جامعه

سواد آماری، بر تصمیمگیریها با استفاده از آمار به عنوان سند و مدرک متمرکز شده است، همانگونه که سوادخواندن و نوشتن بر استفاده از کلمات به عنوان مدرک متمرکز شده است.


سواد آماری بیشتر درمورد سؤالات است تا جواب ها. سوادآماری جوابهای زیادی ندارد. اما میتواند کمک کند تا سوالات بهتری پرسش شود و در نتیجه تصمیمها و قضاوتهای بهتری صورت گیرد.


سواد آماری یک هنر است، هنر تصمیمگرفتن و قضاوت کردن تحت شرایط نامطمئن.

با سواد آماری کیست؟ 

با سواد آماری کسی است که قادر باشد تفاوت بین رابطه معمولی و رابطه علت و معلولی را از یکدیگر تشخیص دهد.
 او کسی است که وقتی با جملاتی همانند جملات زیر روبرو میشود، درست یا غلط بودن جمله دوم را مدرکی مستند برای درست یا غلط بودن جمله سوم نداند:

 

جمله اول: افرادیکه وزن بیشتری دارند بلندقدتر از افرادی هستند که وزن کمتری دارند.

جمله دوم: وزن یک رابطه مثبت با قد دارد.

جمله سوم: اگر شما وزن بیشتری بدست آورید، انتظار میرود که قدتان نیز بلندتر شود.

واضح است که برای بزرگسالان جمله سوم غلط است. اما نمیتوان نتیجه گرفت که اگر جمله سوم غلط باشد آنگاه جمله دوم نیز غلط خواهد بود. درستی جمله دوم مدرکی است برای درستی جمله سوم، اما درستی جمله دوم برای اثبات درستی جمله سوم کافی نیست.
..............................................................................
میانگین
نام دیگر متوسط
اگر میانگین یک جمعیت را توصیف کنیم با m نمایش داده می‌شود.
اگر میانگین نمونه را توصیف کنیم با x-bar نمایش داده می‌شود.
مناسب برای توصیف داده‌های سنجشی
به میزان زیادی تحت‌تأثیر مقادیر غیرمعمول که «برون‌هشت» یا outliers نام دارند، قرار می‌گیرد.
 
میانه
نام دیگر برای صدک 50ام
مناسب برای توصیف داده‌های سنجشی
مناسب برای داده‌های برون‌هشت، یعنی تحت‌تأثیر مقادیر غیرمعمول قرار نمی‌گیرد.
مد
مقادیری که بیشترین فراوانی را دارند.
یک مجموعه داده می‌تواند چندین مد داشته باشد
برای تمام انواع داده مناسب است اما بیشتر برای داده‌های قیاسی یا داده‌های گسسته با تعداد اندکی از مقادیر ممکن مفید است.
معیارهای تغییرپذیری
دامنه
دامنة بین‌چارکی
واریانس و انحراف معیار
ضریب تغییر
دامنه
تفاوت بین بزرگترین و کوچکترین داده
به میزان زیادی تحت تأثیر برون‌هشت‌ها قرار می‌گیرد.
برای داده‌های متقارن بدون هیچ برون‌هشتی مناسب است.
 
احتمال
بین صفر و 1 می‌باشد که نشاندهندة احتمال وقوع یک حادثه است.
یک حادثه با احتمال صفر، یک حادثة بی‌اثر است.
یک حادثه با احتمال یک یک حادثة قطعی است.
نزدیکتر به یک، احتمال وقوع حادثه بیشتر است.
احتمال حادثة A را با P(A) نشان می‌دهند.
 
ضریب همبستگی مرتبط با متغیرهای فاصله‌ای یا نسبی

ضریب همبستگی پیرسون

 
Pearson Correlation Coefficient
از روشهای پرکاربرد جهت تعیین میزان رابطه بین دو متغیر مصوب گردیده و با علامت r نشان داده می‌شود. این ضریب به منظور بررسی رابطه بین دو متغیر فاصله‌ای یا نسبی مورد استفاده قرار می‌گیرد و مقدار آن بین 1+ و 1- در نوسان است.
اگر این ضریب مثبت باشد به معنای آن است که تغییرات در برد و متغیر به طور هم جهت اتفاق می‌افتد و بالعکس.

 

آزمونهای پارامتری

آزمونهای t و F عمده‌ترین آزمونهای آماری برای مقایسۀ میانگین گروه‌ها می‌باشند. از آنجا که گروه‌های مورد بررسی ممکن است مستقل با همبسته باشند بنابراین هر یک از آزمونهای فوق به دو بخش مستقل و همبسته تقسیم می‌شوند. تصمیم‌گیری در مورد این‌که در چه مواقعی باید از آزمونهای t یا F مستقل یا همبسته استفاده کرد مهمترین مسأله در تحلیل داده های کمی است.
 
 
 
و ...

دانلود با لینک مستقیم


آمار مقدماتی و پیشرفته PPT
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد