
فرمت فایل : WORD (قابل ویرایش)
تعداد صفحات:25
فهرست مطالب:
گیاه آلوئه
صبر زرد
آلوورا در ایران
طب سنتی وخصوصیات آلوورا
طب مدرن وخصوصیات آلوورا
ترکیبات گیاه
اشکال موجود
نحوه مصرف
نکات احتیاطی
تداخل های احتمالی
● موارد منع مصرف و احتیاطات
گیاه آلوئه
نام علمی: Aloe Ferox خانواده: ALOEACEAE
گیاه آپارتمانی با برگهای روزت و گوشتی و در حاشیه خاردار میباشد و تا 45 سانتیمتر رشد میکند در تابستان گلهای خوشهای قرمز رنگ آن ظاهر میشود.
نیازها: به مکان کاملاً آفتابی و خاک گلدانی لومی و آبیاری مرتب نیاز دارد و دوره استراحت گیاه کمتر آبیاری میشود. در دوره رشد 2 یا 3 بار با کود مایع تغذیه میشود. حداقل دمای قابل تحمل ان 10 درجه سانتیگراد میباشد.
ازدیاد: از طریق کاشت بذر در بهار و جدا کردن و کاشت پاجوش در اواخر بهار یا اوایل تابستان امکان پذیر است.
گیاه آلوئه Aloe که به نام شاخ بزی معروف است، در منزل و آپارتمان قابل نگهداری است. آلوئهورا Aloe Vera گونه وحشی این خانواده است که گرچه زینتی نیست اما معروف و پربها است و یکی از منابع بسیار خوب مواد دارویی و بهداشتی است.
آلوئه ساپوناریا گونه دیگری از گیاه آلوئه است که برگهای گوشتی، مثلثی شکل با نقش و نگارهای سبز رنگ پریده دارد. این گیاه بسیار زیبا بوسیله قلمههای ساقه تکثیر میشود و آن را در یک محیط پرنور پرورش میدهند.
آلوئه فرگرنس یا آلوئه برگ درشت، و آلوئه درختی از دیگر انواع گیاه آلوئه بشمار میروند.
در میان آلوئهها سایوناریا و آلوئه آربورسنس Aloe arborsence در منزل کشت و کار مناسبتر و سریعتری دارند. تکثیر گیاهان آلوئه بوسیله قلمه، ساقه و بذر امکان پذیر است. گیاه آلوئه شاخه گل دهنده زیبا با گلهای نارنجی دارد وقتی گلهای نارنجی به بذر تبدیل میشوند، قابل رویش و جوانه زدن هستند. آلوئه ورا Aloe vera بوسیله تقسیم بوته و بذر تکثیر میشود. در آلوئههای دیگر امکان بوجود آمدن پاجوش در روی ریشههای اصلی کمتر از گیاه آلوئهورا است.
تاریخچه گیاه «آلوئهورا» یا «صبر زرد» و اثرات دارویی آن به 6 هزار سال قبل باز میگردد. از گذشتههای دور، ژل این گیاه برای درمان زخمهای عفونی و ترمیم سوختگی و بریدگی مورد استفاده بوده است.
با پیشرفت علم داروسازی و شناخت خواص دارویی گیاهان در نیمه قرن بیستم، ماده مسهل حاصل از عصاره برگ آلوئه شناخته شد و سالیان طولانی این گیاه برای استخراج مسهل قوی آن در جزایر کارائیب بطور مصنوعی کاشته میشد. براساس اظهار نظر سالخوردگان قشمی،گیاه آلوئه ورا یا «صبر زرد» از سالیان طولانی در جزیره قشم وجود داشته است و خاستگاه آن آفریقا است. به نظر می رسد، در طی قرون گذشته این گیاه توسط بازرگانان یا جهانگشایان به جزیره قشم حمل شده و با سازگاری با شرایط آب و هوای قشم و به علت اثرات شفا بخش آن به گیاه معجزهگر مشهور شده است.
«صبر»نام فارسی آن است و صرفنطر از مصارف درمانی آن توسط افراد بومی،آن را روی قبرها میکارند و نشانهای از محل خاکسپاری کسی است که فوت شده است. برگزیدن نام صبر برای این گیاه نیز احتمالأایجاد آرامش وصبر برای بازماندگان است .در جزیره قشم تراکم بسیار زیاد گیاه را در قبرستان قدیم شهر «سوزا »به صورت چند هکتار فشرده که عملا قبرها را کاملا در بر گرفته است ،می توان مشاهده کرد .