تاریخچه تحول نگرشها نسبت به کودک از گذشته تاکنون:
در قرون وسطی ، کودک جایگاه پایداری نداشت وبر طبق شواهد موجود ، به عنوان فردی در مقیاس کوچکتر مور دنظر بوده است و به عبارت بهتر او را مینیاتور افراد بزرگتر دانسته اند . زیرا جامعه قرون وسطایی از طبیعت ویژه دوران کودکی که در حقیقت متمایز کننده کودک از بزرگسال است آگاهی و اطلاع صحیحی نداشته است . در این موقعیت کودک به محض اینکه می توانست بدون مادر و یا دایه و للله اش زندگی کند ، و به اصطلاح روی پای خود بایستد مانند یک فرد بزرگتر با او رفتار می شد و همان انتظارات را از او داشتند .مسئله تفاوتها و نیازهای آنهابا فرد بزرگتر و نیز تفاوتهای فردی کودکان بسیار دور از ذهن بوده است . بسیاری از نوشته های موجود در سالعای دور نشان دهنده نگرشی بسیار سطحی و تحقیر آمیز نسبت به کودکان است .کودکان خردسال در این دوران قربانی بسیاری از ضعفها شده و مورد بهره برداریها ، استثمارها و سوءاستفاده های مختلف جسمی و روانی قرار گرفته اند و به همین جهت ، بسیاری از کودکان به علت فقر فرهنگی و تفکر نادرست درباره ماهیت رشد و تواناییهایشان حتی از نظر طول عمر ، دوام چندانی نداشته اند .
ظهور ادیان با روشن شدن افکار مردم ، سبب تحول عمیقی در نگرشها نسبت به انسان و کودک گردیده است .
رهبران دینی و مربیان بزرگ تربیتی ، در طول تاریخ ، از کودک و قابلیتهای انسان در طول دوره حیاتش دفاع کرده اند . زیرا آنها با آوردن عقاید و افکار تازه ، پشتیبان مراقبت بهتر از کودک و جلوگیری از بهره کشی و استثمار آنها در محیط زندگی ، جامعه و محیط های کار بوده اند .
ظهور افکار نوین و بشردوستانه از جانب این بزرگان ، باعث کشف و شناسایی بسیاری از قابلیتها بویژه توانایی ذهنی کودک شده است . دیدگاههای عقیدتی و مذهبی و نگرش های اخلاقی در همه جوامع نقطه آغاز دگرگونی تفکر نسبت به انسان و سرنوشت او در طول دوره حیاتش بوده اند.
شریعت انسان ساز اسلام و توجه به کودک و سرنوشت او ، نیز باب تازه ای را در بسیاری از کشورهار گشود و آگاهیهای تازه ای پدید آورد . تا این که در قرن شانزدهم آگاهی های جدیدتری نسبت به دوران کودکی پدید آمد .در این دوران به تدریج توجه بزرگترها بیشتر از گذشته نسبت به کودک جلب شد و او را به عنوان انسانی با نیازها و ویژگی های خاص خود مورد نظز قرار دادند و به نیازهای فیزیکی و عاطفی کودکان توجه عمیق تری کردند . اما نگرش ها بعد از قرن هفدهم بود که به شکوفایی بیشتر نگرشها در مورد کودک انجامید .
شامل 8 اسلاید powerpoint
دانلود پاورپوینت تاریخچه تحول نگرشها نسبت به کودک از گذشته تاکنون